På förskolan Kalven värnar vi om att barnen ska få en god, näringsrik och varierad måltid som är sammansatt efter tallriksmodellen.

Miljön är viktig för oss och vi eftersträvar hela tiden att bli så klimatsmarta som möjligt.
Vi vill ha mat som är bra för människan, djuren och naturen. Allra bäst är de grönsaker som barnen själva planterar och skördar från vårt eget växthus.

Kost Policy för Föräldrakooperativet Kalven.pdf
Måltidspedagogik.pdf

Kalven är en Grön Flagg certifierad miljöförskola, det innebär att vi varje år väljer tre teman att arbeta med utifrån lärandeprogrammet Grön Flagg. På så vis engageras barnen, personalen och vårdnadshavarna mot en hållbar utveckling där vi tillsammans kan utveckla en förståelse för att vi alla kan bidra till en hållbar värld.

På förskolan har vi kompost, vi sår och planterar varje vår, vi källsorterar och köper in närproducerade och ekologiska råvaror. Vi har ett växthus och pallkragar där vi odlar morötter, sallad, tomater, majs, potatis m.m. Vi skördar frukt och bär från vår egen gård och familjerna får ta med och lämna till förskolan från sina trädgårdar.Föräldrakooperativet Förskolan Kalven deltar i EU:s skolprogram och får därigenom mjölkstöd. 
För att få delta krävs det att vi arbetar med flera utbildningsåtgärder inom jordbruksverket.
Vill du veta mer? Klicka in på länken för mer information.

https://jordbruksverket.se/stod/livsmedel/skolmjolksstod